De Haan wil met 7 principes het CDA Leiden op de kaart zetten tijdens de verkiezingscampagne voor de raadsverkiezingen. (Foto: PR).

De principes van het CDA Leiden

Jan-Jaap de Haan heeft in zijn rol van lijsttrekker van het CDA Leiden zeven principes voor Leiden gelanceerd, die de partij als uitgangspunten hanteert in de opmaat naar de komende gemeenteraadsverkiezingen van 2014. “Het CDA Leiden wil, samen met de bewoners van Leiden, bouwen aan een beter, mooier en krachtiger Leiden”, aldus De Haan.

De beoogd lijsttrekker van het CDA Leiden gaat de komende tijd in gesprek met de bewoners van Leiden. Naast het verkiezingsprogramma, dat aanstaande woensdag wordt vastgesteld, bieden de 7 principes een compacte inkijk in wat het CDA met Leiden wil.

Het CDA vindt het een belangrijk principe dat elke Leidenaar meetelt en meedoet. Jan-Jaap de Haan hierover: “Leidenaren werken, zitten op school of doen vrijwilligerswerk. Werk heeft daarbij voor ons top-prioriteit. Leiden heeft de laagste jeugdwerkloosheid van Nederland, laten we dit zo houden. Vrijwilligerswerk wordt gestimuleerd door de maatschappelijke stages op scholen te behouden. Leiden is een veelkleurige stad, waar iedereen die zijn steentje bijdraagt welkom is.”

Een ander principe is ‘Eerst verdienen, dan pas uitgeven’. De gemeente mag niet meer geld uitgeven dan ze binnen krijgt. De Haan wil geen extra lastenverhogingen en geen uitbreiding van betaald parkeren.

“Verder kan Leiden alleen een sterke stad blijven, als we kiezen voor wat Leiden uniek maakt: onze kenniseconomie en de bruisende binnenstad. De Leidse kleine ondernemer is de ruggengraat van de economie en daarom kiezen we voor minder regels en meer parkeerplaatsen,” zo stelt de Haan.

Vorige week werd de Haan al voorgedragen door het Leidse CDA bestuur om de lijsttrekker te worden voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De Haan is sinds december 2007 namens het CDA wethouder voor Cultuur, Werk en Inkomen. De leden van het CDA Leiden kunnen zich aanstaande woensdag uitspreken over de kandidatuur van de Haan tijdens een algemene ledenvergadering van de partij.

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×