Besluit ondergrondse garages 'verkiezingsproof'

De kans dat een nieuwe coalitie – in welke samenstelling dan ook – het besluit voor de bouw van twee parkeergarages nog zal terugdraaien lijkt uitermate klein nu de grootste oppositiepartij, de PvdA, heeft gezegd niet tegen twee garages te zijn. De partij stemde weliswaar tegen het besluit om nu al twee garages aan te besteden, maar dat had vooral financiële redenen. De partij had er liever nu een aanbesteed en zo nodig de tweede als over enkele jaren blijkt dat die hard nodig is.

Het afgelopen week genomen besluit terugdraaien, zou de gemeente echter ook een hoop centen kosten. Zo werkt dat nu eeenmaal met het eenzijdig opzeggen van overeenkomsten. Met de PvdA noodgedwongen in het kamp van de voorstanders, is alleen een handvol kleinere partijen écht tegen. Het college kan daarom rekenen op een verkiezingsproof besluit om de garages in de komende jaren daadwerkelijk allebei aan te leggen.

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×