Het enorme pand achter de gevel van Rapenburg 48 loopt helemaal door tot aan het Pieterskerkhof. (Archieffoto: Chris de Waard).

Gemeente breekt met ontwikkelaar Hotel Rapenburg

De gemeente zegt de overeenkomst op met ontwikkelaar Hillgate Properties die aan het Rapenburg 48 een vijfsterren hotel zou realiseren. Hillgate heeft nog steeds geen geldige bouwvergunning aangevraagd, ook al heeft de gemeente de termijn daaervoor al meerdere keren verlengd. “Je moet je wel aan de afspraken houden,” zei wethouder Van Woensel afgelopen avond in de raadscommissie waar D66 om een update vroeg van de situatie rond de komst van het hotel. Van Woensel wil verder nog niet concreet ingaan op de redenen om met Hillgate te breken. Er is een brief gestuurd aan de ontwikkelaar, maar de gemeente heeft nog geen bevestiging dat die al is ontvangen. Pas daarna wil de wethouder verder inhoudelijk op de zaak ingaan. In elk geval beloofde hij dat er volgende maand een brief naar de raad gaat met suggesties voor de ontwikkelingen van het gebouw.

Hillgate heeft naar verluidt het bouwplan ingrijpend aangepast, waardoor het niet meer vergund kan worden. Zo wil de ontwikkelaar meer slopen, ook van de monumentale delen van het gebouw. Dat zou met name ingrijpende gevolgen hebben aan de achterzijde aan het Pieterskerkhof.

Leiden hotelrapenburg


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×