Gedeputeerde Ingrid de Bondt (VVD Zuid Holland) (Foto: Zuid Holland)

CDA Leiden wil bruggen dicht in de spits

Het CDA in Leiden is een petitie gestart om in de spits de bruggen over het Rijn- en Schiekanaal open te houden voor het auto-, fiets- en voetgangersverkeer. Met een petitie hoopt het CDA de provincie Zuid Holland te overtuigen de scheepvaart tijdens de spits op het tweede plan te zetten.

Afgelopen zomer pleitte ook de Leidse VVD al voor het sluiten van de bruggen voor het scheepvaartverkeer tijdens de spits. De VVD wilde toen eventueel via een plaatselijke verordening de bruggen tot sluiten dwingen. In 2010 werd een motie van de VVD om de bruggen te sluiten tijdens de spits met algemene stemmen aangenomen in de Leidse gemeenteraad.

Gedeputeerde Ingrid de Bondt (VVD) heeft ondanks eerdere verzoeken vanuit Leiden tot nu toe geen actie ondernomen. Zij ziet geen aanleiding om de huidige bedieningsregime van de bruggen te wijzigen. Het CDA zal de petitie na de gemeenteraadsvekiezingen van 19 maart aanbieden aan gedeputeerde De Bondt. De petitie is te vinden op www.houdieklepdicht.nl

 

Advertentie

Leiden Voorschoten Zoeterwoude Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×