(Foto: Emile van Aelst).

CDA verwijdert graffiti in fietstunnel

CDA-Tweede Kamerlid Sander de Rouwe heeft gisteren samen met CDA kandidaatraadslid Joost Bleijie en de Oegstgeestse lijsttrekker Marien den Boer een begin gemaakt met het schoonmaken van de fietstunnel tussen de Merenwijk en Oegstgeest. Samen met het schoonmaakbedrijf B2 Cleaning werden schuurspons en emmer gepakt om de muur van graffiti te ontdoen. “De CDA afdelingen uit Oegstgeest en Leiden willen zo samen met het kamerlid stelling nemen tegen verloedering van de openbare ruimte,” aldus de partij.

“Zowel de Merenwijk als Poelgeest zijn prettige wijken om in te wonen. Niet voor niets kiezen veel gezinnen met kinderen hun heenkomen in deze wijken. Het is de taak van beide gemeenten om de openbare ruimte goed te onderhouden om de wijken krachtig en leefbaar te houden. Wat ons betreft moet dit na de verkiezingen hoger op de politieke agenda komen te staan,” aldus Bleijie.

Voor de verkiezingen van 19 maart gaat B2 Cleaning de tunnel helemaal schoonmaken. Het schoonmaakbedrijf verwacht die klus met twee man in een dag te kunnen klaren. Bleijie: “Dan ziet de tunnel er weer netjes uit en kan iedereen zien hoe het eigenlijk zou moeten. Wij hopen dat de gemeente dit voorbeeld zal volgen.”

Om ook landelijk aandacht te vragen voor de het probleem, presenteerde kamerlid Sander de Rouwe na afloop van het schoonmaken in de tunnel de door hem geschreven initiatiefnota Graffiti op Stations. Met de nota wil het CDA bereiken dat de verspreiding van graffiti afneemt zodat treinreizigers zich veiliger voelen en dat Nederland er weer wat mooier uitziet.

Leiden Oegstgeest Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×