Bij Erfgoed071 brachten minister Melanie Schultz en VVD-lijsttrekker Laudy vanmorgen hun stem uit. Even verderop stemden rond dezelfde tijd PvdA-partijleider Samsom samen met de Leidse PvdA-lijsttrekker Gijs Holla. (Foto's: Chris de Waard).

Opkomst: laagterecord dreigt bij raadsverkiezingen

De kans bestaat dat voor het eerst in de geschiedenis minder dan de helft van de kiezers gaat stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen die vandaag worden gehouden. Dat blijkt uit peilingen die zijn gedaan naar de opkomst in heel Nederland.

Audiofragment: Minister Schultz en Paul Laudy stemmen bij Erfgoed071.

Vier jaar geleden werd kort voor de raadsverkiezingen ook al zo’n laagterecord verwacht. Uit een onderzoek dat het ministerie van Binnenlandse Zaken toen liet uitvoeren, bleek dat slechts 45% van de stemgerechtigden van plan was om te gaan stemmen. In Leiden kwam in 2010 uiteindelijk 55,4% stemmen. In 2006 was dat 57,4%.

Advertentie

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×