Opkomst: laagterecord dreigt bij raadsverkiezingen

De kans bestaat dat voor het eerst in de geschiedenis minder dan de helft van de kiezers gaat stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen die vandaag worden gehouden. Dat blijkt uit peilingen die zijn gedaan naar de opkomst in heel Nederland.

Audiofragment: Minister Schultz en Paul Laudy stemmen bij Erfgoed071.

Vier jaar geleden werd kort voor de raadsverkiezingen ook al zo’n laagterecord verwacht. Uit een onderzoek dat het ministerie van Binnenlandse Zaken toen liet uitvoeren, bleek dat slechts 45% van de stemgerechtigden van plan was om te gaan stemmen. In Leiden kwam in 2010 uiteindelijk 55,4% stemmen. In 2006 was dat 57,4%.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline