ONS Voorschoten verliest fors, D66 wint

Naast Leiden en Oegstgeest heeft D66 ook in Voorschoten voet aan de grond gekregen. De partij scoorde vanuit het niets 14,1 procent van de stemmen en komt met 3 zetels nieuw de raad binnen. Die zetels gaan vooral ten koste van de lokale partij ONS Voorschoten, die terugvalt van 7 naar 4 zetels. Ook de VVD daalt naar 4 zetels, zij bezat er 5. Het CDA, dat de vorige keer 3 zetels haalde, gaat nu naar 4. Van de drie partijen met 4 zetels is de VVD het grootst: zij haalde 21,1 van de stemen.

De overige zetels in de raad worden bezet door GroenLinks (2 zetels), PvdA (1 zetel) en de SP (1 zetel), die voor het eerst meedoet.

Advertentie

Voorschoten Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×