Robert Strijk gaat vanaf nu aan de slag met de formatie van een nieuw college bestaande uit D66, VVD, SP en PvdA. (Archieffoto: Emile van Aelst).

D66 praat verder met VVD, SP en PvdA

D66 zet in op een vierpartijencollege met de VVD, SP en PvdA. Daarmee kiest D66-voorman Strijk voor de drie partijen met de meeste zetels. Het CDA en GroenLinks vallen buiten de boot. De keuze van D66 om verder te praten met genoemde drie partijen heeft niet alleen te maken met het zetelaantal, maar is ook gebaseerd op de gesprekken die informteur Frank de Wit vorige week had met alle partijen en de gesprekken van Strijk met de vijf grotere partijen.

Audiofragment: Formateur Strijk over de te vormen coalitie van vier partijen.

Volgens Strijk verliepen de gesprekken met alle partijen constructief. Hij sluit niet uit dat hij er ook met GroenLinks en het CDA inhoudelijk uit was gekomen. De komende weken gaan de partijen inhoudelijk praten over een nieuw collegeprogramma voor de komende vier jaar. Volgens Strijk is het uitgesloten dat daarbij nog een van de partijen afvalt. Getalsmatig zou dat kunnen. “We gaan het met zijn vieren doen,” zegt de D66 voorman.

Advertentie

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×