Druiven zuur bij CDA: "D66 formeert met verliezers"

“D66 formeert met verliezers” zo luidt de kop van de verklaring die de kersverse CDA-lijsttrekker Klaas de Vries vanavond rondstuurde toen bekend werd dat zijn partij niet mag aanschuiven bij de gesprekken over de vorming van een nieuw college. En toegegeven; feitelijk heeft hij gelijk. Zowel VVD als PvdA verloren op 19 maart een zetel.

De fractie van het CDA Leiden is verbaasd en teleurgesteld over de keuze van D66. “Verbaasd omdat met de verliezers van de verkiezingen een college wordt gevormd. Teleurgesteld over de gemiste kans om de constructieve samenwerking met onze succesvolle CDA-wethouder Jan Jaap de Haan voort te zetten,” aldus De Vries.

Julius Terpstra, de nummer 6 op de CDA-lijst, doet er nog een schepje bovenop: “Leiden gaat over links samen met de VVD. Paul Laudy zou zijn schoonmoeder nog verkopen om wethouder te kunnen worden.” De wethouderskandidaat van de VVD Leiden is op zijn minst ‘not amused’ over die opmerking. “Die ‘spin’ is vervelend. Het is sowieso niet de VVD, maar D66 die kiest en ik denk dat ik meer dan bewezen heb dat ik zo niet in elkaar steek.”

Daar is men bij het CDA allerminst van overtuigd. Arjen Bonestroo, tot vorige week nog raadslid voor die partij twittert: “Zoenoffer Laudy door D66 beloond. Zou ‘íe het geweten hebben?” Bonestroo doelt op het het aan de kant schuiven van VVD-wethouder Pieter van Woensel die vorige week van Laudy te horen kreeg dat hij geen wethouder meer wordt in het nieuwe college. Dat baantje had Laudy zichzelf toebedacht, zo gaf een teleurgestelde Van Woensel toe.

bonestroo.png

Advertentie

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×