Vorig jaar was PvdA-raadslid Van Ette nog voorzitter van de raadscommissie die de financiële blunders onderzocht van wethouder Strijk. De passage in het eindrapport dat het college de raad bewust verkeerd had geïnformeerd, leverde hem veel kritiek op vanuit datzelfde college. De PvdA maakte daar toen overigens geen deel van uit. (Archieffoto: Chris de Waard).

PvdA-raadslid Van Ette stapt op uit onvrede

PvdA-raadslid Robert-Jan van Ette stapt op als raadslid. Ruzie met zijn fractie over de portefeuille die hij de komende vier jaar zou gaan behartigen bleek onoverbrugbaar. “Met enorm veel pijn in het hart ben ik tot de conclusie genomen dat ik afscheid moet nemen van de fractie en daarmee van de raad. Ik heb dan ook mijn ontslag bij de burgemeester ingediend. Mijn laatste raadsvergadering zal die van 24 april a.s. zijn,” laat hij weten in een verklaring.

Van Ette kwam in conflict met de rest van de fractie over de verdeling van de portefeuilles. “Tot mijn grote spijt is er tussen 19 maart en nu tussen het fractiebestuur en mij een onoverbrugbaar verschil van mening ontstaan over wat ik nu precies ga doen in de fractie. Daarnaast vind ik dat er afspraken niet worden nagekomen,” zo zegt Van Ette: “Het raadslidmaatschap kost me op die manier meer energie dan het oplevert en dat is naast een fulltime baan niet vol te houden.”

Audiofragment: Gijs Holla zegt het vertrek van zijn fractiegenoot te betreuren.

helmabaart.jpg

Van Ette wordt opgevolgd door voormalig bestuurslid Helma Baart die op plek 6 van de kandidatenlijst stond. (Foto: PvdA Leiden).

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×