Herontwikkeling Meelfabriek start in oktober

Zodra de Lakenhal-expositie Global Imaginations begin oktober is afgelopen, start de herontwikkeling van de Meelfabriek. Dat zegt eigenaar Ab van der Wiel. Inmiddels is begonnen met het bouwrijp maken van het terrein waar Van der Wiel in opdracht van studentenhuisvester DUWO 57 appartementen gaan bouwen voor ‘Young Professionals’ (1). De twee gebouwen moeten begin 2017 worden opgeleverd.

Loft-2-Holanda-02In de Meelfabriek komen onder andere enorme lofts tot 225 m2 waarvan sommige ook een vide krijgen.

Nog eind dit jaar zegt Van der Wiel ook te starten met de bouw van de Meelfabriek Toren (1a). In dit nieuwe gebouw langs de Oosterkerkstraat komen appartementen van 90 m2. Begin volgend jaar start dan de realisatie van grote industriële lofts van 110 m2 tot 225 m2 in het Molengebouw en het naastgelegen Riffellokaal (1b). Op de begane grond zijn in de plint bijzondere winkels en galeries gepland.

Gelijktijdig start de verbouwing van het kantoor- en het poortgebouw waar ruimte komt voor creatieve bedrijven. Eind volgend jaar of begin 2017 moet die fase worden opgeleverd.

De overige gebouwen zijn op de overzichtsafbeelding aangeduid met een 2. Dat staat voor de tweede fase waarvan de bouw volgens Van der Wiel medio 2016 van start gaat. In die gebouwen komen Azzurro Wellness van Van der Wiel zelf, verschillende kantoorruimtes, lofts en een hotel met 100 tot 120 kamers. Voor dat hotel is inmiddels een exploitant, wie dat is, maakt Van der Wiel binnenkort bekend.

1LOLA_singelpark_view_meelfabriek

Rond rond de gebouwen van het Meelfabriek-complex wordt een door landschapsarchitect Piet Oudolf ontworpen tuin aangelegd. Oudolf is onder meer bekend van het beroemde stadspark The High Line in New York dat is aangelegd op een oude spoordijk. Oudolf gaat in Leiden ook het ontwerp maken voor het singelpark rondom Molen de Valk. De tuin van e meelfabriek moet in 2017 worden aangelegd.

Leiden Meelfabriek Singelpark


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×