De gezamenlijke ijsverenigingen uit Leiden en de regio zetten begin dit jaar acties op om geld in te zamelen voor een 333 meterbaan op Sportpark de Vliet. (Foto: Emile van Aelst).

Geen financiële steun Oegstgeest voor 333 meter ijsbaan

De gemeente Oegstgeest stelt geen geld beschikbaar voor het verlengen van de geplande nieuwe ijsbaan in Leiden. Dat maakt het gemeentebestuur vandaag bekend. Eerder vroeg Leiden aan veertien omliggende gemeenten om geld voor de 333 meter ijsbaan, omdat zo’n grotere ijsbaan dan ook voor die gemeenten van belang zal worden.

De verlenging van de ijsbaan kost 3,2 miljoen euro, waarvoor onder andere via de actie 333m.nl geld bij elkaar wordt gebracht. De gemeente Oegstgeest werd gevraagd om 150.000 euro bij te dragen, maar ziet daar nu vanaf. “Oegstgeest is van mening dat de meerkosten van ruim 4 miljoen euro niet opwegen tegen de relatief beperkte voordelen van mogelijk hogere bezoekersaantallen”, laat de gemeente in een reactie weten.

IJsclub Oegstgeest
Begin dit jaar verzamelde IJsclub Oegstgeest nog driehonderd handtekeningen om het belang van een grotere ijsbaan te onderstrepen. “De 333 meterbaan is een sportvoorziening die zowel voor Leiden als Oegstgeest van betekenis is”, zei voorzitter Henk Heemskerk daar toen over. “En voor dat bedrag koop je in Oegstgeest nog geen half huis”, voegde hij er over de 150.000 euro aan toe. Raadsleden waren toen terughoudend en verwezen de ijsclub naar een burgerinitiatief, zoals 333m.nl.

1 oktober
Die terughoudendheid van de raadsleden lijkt zich nu te hebben vertaald in een afwijzend besluit van het Oegstgeester gemeentebestuur. Wat die beslissing betekent voor de 333 meter ijsbaan, is nu echter nog niet te zeggen. De deadline voor de benodigde 3,2 miljoen euro is op 1 oktober. Dan zal moeten blijken of andere gemeenten wel bereid zijn om een bijdrage te leveren en of dat samen met de actie 333m.nl voldoende is om de financiering van de grotere ijsbaan rond te krijgen.

Advertentie

Oegstgeest Politiek Sport 333 meter ijsbaan


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×