Ook vanavond waren er weer veel schaatsers op komen dagen om de besluitvorming in de Alphense raad bij te wonen.

Alphense raad stelt besluit bijdrage aan 333-meter schaatsbaan uit

De gemeente Alphen aan den Rijn neemt vanavond toch nog geen besluit over een bijdrage van 683.000 euro aan een langere schaatsbaan in Leiden. De raad wil meer tijd en heeft unaniem een voorstel van het CDA aangenomen om het college meer huiswerk te laten doen. Het collegevoorstel om niet mee te betalen is daarmee van tafel.

Alphen gaat de gemeente Leiden nu laten weten dat op dit moment een bijdrage leveren te vroeg is. Het college gaat nu eerst verschillende scenario’s uitwerken, waaronder een mogelijke 333-meterbaan in Leiden maar ook  andere mogelijke alternatieven. Daarbij zit ook een onderzoek naar een tijdelijke 400-meter indoor schaatsbaan in Alphen zelf. Met dat voorstel kwam de fractie van Nieuw Elan vanavond.

De raad wil de bijbehorende berekeningen en maatschappelijke effecten uiterlijk in februari 2019 kunnen bespreken. Ook draagvlak bij alle belanghebbenden moet dan goed in kaart gebracht zijn voor de  verschillende opties.

Advertentie

Leiden Politiek Regio Sport 333 meter ijsbaan


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×