Ook Katwijk stelt besluit langere ijsbaan uit

Het is de Katwijkse sportwethouder Adger van Helden (CDA) vanavond niet gelukt om de gemeenteraad in het kustdorp mee te krijgen met het collegevoorstel om 388.000 euro over te maken aan de Leidse sportwethouder Dirkse die daarmee een langere ijsbaan aan de Vliet kan financieren. De raad heeft het voorstel echter ook niet afgeschoten, maar wil een nieuw dekkingsvoorstel van het college.

Na een lange discussie in de raad, waarbij de SGP nog probeerde om de handen op elkaar te krijgen voor een lagere bijdrage, lukte het uiteindelijk niet om voldoende partijen achter het raadsvoorstel te krijgen. Het CDA Katwijk wilde  wel voor de volle mep meedoen en 388.000 betalen, een lagere gemeentelijke bijdrage in combinatie met een hogere bijdrage van de schaatsers zelf zag die partij niet zitten. Het is geen realistisch scenario, want de schaatsers haalden tot nu toe namelijk slechts enkele tienduizenden euro’s op.

De raad heeft de besluitvorming nu uitgesteld tot na de begrotingsbehandeling in november. Tot die tijd mag sportwethouder Van Helden op zoek naar andere dekkingsvoorstellen voor het benodigde bedrag van 388.000 euro.

Leiden Politiek Regio Sport 333 meter ijsbaan


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×