Coalitie Leiderdorp wil door op ingeslagen weg

3

Aan het vertrek van de Leiderdorpse wethouder Jeff Gardeniers liggen geen politieke meningsverschillen ten grondslag. Dat zegt fractievoorzitter Mirjam van der Stelt van het CDA Leiderdorp. Bestuur en fractie van de partij van Gardeniers gaan daarom voortvarend aan de slag met de zoektocht naar een opvolger voor de opgestapte CDA-bestuurder.

Over de exacte reden van het opstappen van Gardeniers hullen de coalitiepartijen zich in stilzwijgen. “Het is echt iets binnen het college,”zegt LPL-fractievoorzitter Hugo Langenberg. Van der Stelt valt hem bij: “Het gaan om de verhoudingen binnen het college. Daar was ik ook niet bij, dus dat moet je echt aan Jeff zelf vragen.” Fractievoorzitter Bart Hoenen van de derde coalitiepartij VVD ligt met griep op bed en kon ook niet inhoudelijk reageren: “Het is jammer dat een wethouder zo moet vertrekken. Het heeft onze fractie ook overvallen”.

Het CDA gaat niet perse op zoek naar een financieel specialist. Van der Stelt: “We gaan gewoon verder met het bestaande coalitieakkoord. Of de portefeuilleverdeling verandert moet straks binnen het college worden besloten.”

Delen

3 reacties

  1. Dit is wat duidelijker, behalve dat men intern blijft zwijgen. Hopelijk krijgt de kiezer meer te horen.

  2. Het vertrek van de wethouder is als een bom ingeslagen.
    De reden van zijn vertrek werd wel erg vaag geformuleerd.
    Politieke partijen staan zo voor openheid.
    Niet dus.
    Niet zo vreemd dat burgers zich van de politiek afkeren, toch!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline