Eind mei van dit jaar zette Gardeniers zijn handtekening onder het Leiderdorpse coalitieakkoord. Zes maanden later deed hij hetzelfde met zijn ontslagbrief. (Foto: J.P. Kranenburg).

Coalitie Leiderdorp wil door op ingeslagen weg

Aan het vertrek van de Leiderdorpse wethouder Jeff Gardeniers liggen geen politieke meningsverschillen ten grondslag. Dat zegt fractievoorzitter Mirjam van der Stelt van het CDA Leiderdorp. Bestuur en fractie van de partij van Gardeniers gaan daarom voortvarend aan de slag met de zoektocht naar een opvolger voor de opgestapte CDA-bestuurder.

Over de exacte reden van het opstappen van Gardeniers hullen de coalitiepartijen zich in stilzwijgen. “Het is echt iets binnen het college,”zegt LPL-fractievoorzitter Hugo Langenberg. Van der Stelt valt hem bij: “Het gaan om de verhoudingen binnen het college. Daar was ik ook niet bij, dus dat moet je echt aan Jeff zelf vragen.” Fractievoorzitter Bart Hoenen van de derde coalitiepartij VVD ligt met griep op bed en kon ook niet inhoudelijk reageren: “Het is jammer dat een wethouder zo moet vertrekken. Het heeft onze fractie ook overvallen”.

Het CDA gaat niet perse op zoek naar een financieel specialist. Van der Stelt: “We gaan gewoon verder met het bestaande coalitieakkoord. Of de portefeuilleverdeling verandert moet straks binnen het college worden besloten.”

Advertentie

Leiderdorp Politiek gardeniers


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×