Fractievoorzitter Maarten Kersten (Partij Sleutelstad) in de studio van Politiek071. (Foto: Lieuwe van Slooten).

Partij Sleutelstad opent wekelijks spreekuur voor klagende bewoners

Partij Sleutelstad houdt vanaf aankomende woensdag een wekelijks spreekuur voor bewoners die zich ‘al tientallen jaren niet gehoord voelen’. Fractievoorzitter Maarten Kersten gaat de klachten van die mensen doorspelen aan de verschillende werkgroepen van zijn partij. “Dat kan gaan over sociale problemen, maar ook over LEAD of een losliggende stoeptegel.”

In de Vergulde Kruik zijn Leidenaren welkom voor een kop koffie of thee om hun hart te luchten over alles wat hun dwars zit. Er zal altijd een raadslid aanwezig zijn. “In de meeste gevallen is dat nummer twee Jitan Anand”, zegt Kersten in Politiek071. De ‘klagers’ hoeven overigens geen lid te zijn van zijn partij. “Iedereen die wat te mopperen heeft is welkom.”

Maarten Kersten in gesprek met IJsbrand Terpstra in Politiek071

De klachten worden vervolgens besproken in bijvoorbeeld de werkgroep ‘Sleutel aan de Stad’. “Zij leggen het dan voor aan de gemeente”, zegt Kersten. Maar in hoeverre is het ‘klaaguurtje’ van Partij Sleutelstad anders dan Servicepunt071, waar bewoners altijd terecht kunnen met hun klacht? “14-071 heeft een drempel”, zegt de fractievoorzitter. “Mensen bellen niet zo makkelijk.”

Nieuwe Democratie
Een andere werkgroep, misschien wel de belangrijkste voor de partij, heet Nieuwe Democratie. Daarin wordt sinds de gemeenteraadsverkiezingen gewerkt aan grootse plannen om burgers meer inspraak in het stadsbestuur te geven. “We staan nu op het punt om die plannen in de raad te brengen”, zegt Kersten. “We doen dat samen met Antje Jordan van D66, waarmee we op dit gebied echt de samenwerking zijn aangegaan.”

Koffie of een biertje
Wie contact wil met de partij, kan elke woensdagmiddag – schoolvakanties uitgezonderd – van 16.00 tot 18.00 uur terecht in café De Vergulde Kruik in de Haarlemmerstraat. Volgens Kersten zijn de raadsleden er niet veel tijd aan kwijt – ‘de investering is meer in de koffie of het biertje dat we verschaffen’ – en het raadswerk verveelt de fractievoorzitter allerminst. Integendeel: “Het is leuk en bevredigend werk.”

Advertentie

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×