(Foto: Kim van Niekerk).

Bouwproject Watergeuskade volop in ontwikkeling

Een aantal bedrijfspanden tussen de Trekvliet en de Zoeterwoudseweg maakt plaats voor vernieuwing: driehonderd woningen, bedrijfsruimten en een ondergrondse parkeerplaats. Al deze veranderingen maken deel uit van een nieuw bouwproject: de Watergeuskade.

De projectontwikkelaar moet zich bij de plannen aan een aantal voorwaarden houden die de gemeente aan de herontwikkeling van het gebied stelt. Zo moet twintig procent van de woningen voor studenten beschikbaar komen en een groot deel van de woningen moet in de sociale huursector vallen. Bovendien moet er een ondergrondse parkeergarage komen en een brede promenade langs de Trekvliet. Om dit mogelijk te maken, moet een aantal bedrijfsgebouwen gesloopt worden, waaronder dat van AutoXL, Vlietlijn en CarpetRight. Daarnaast moet 7000 vierkante meter beschikbaar komen voor winkel- en bedrijfsruimte.

Overleg en verdere ontwikkeling
In eerdere overleggen met omwonenden zijn wensen en zorgen over het project  aangekaart. Zodra de gemeenteraad de Nota van Uitgangspunten vastgesteld heeft, werkt ontwikkelaar van Rhijn B.V. het bouwinitiatief uit.

Leiden watergeuskade


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×