De markt keert, zodra het kan, zeker terug naar de Nieuwe Rijn. (Foto: Chris de Waard).

Burgemeester weerspreekt geruchten: "Geen definitieve verplaatsing centrummarkt"

Het verhaal zoemt al weken over de Leidse markt. De gemeente zou de coronacrisis aangrijpen om de markt in het centrum definitief te verplaatsen naar de Beestenmarkt en de Lammermarkt. Waar het verhaal precies vandaan komt, is onduidelijk, maar er klopt niets van, zegt de Leidse burgemeester Lenferink die verantwoordelijk is voor het tijdelijke marktverbod langs het water van de Nieuwe Rijn.

Lenferink: “De markt weg van de Nieuwe Rijn? Absoluut niet. Het is de fijnste en mooiste markt die je je maar kunt voorstellen. Dat moet zeker de definitieve plaats blijven, maar nu kan het een tijd niet. Het definitief verplaatsen van de markt noemt Lenferink ‘echt onzin’. “Dat wil ik graag gezegd hebben. Dat speelt in geen enkel opzicht.”

Economie Leiden Maatschappij Centrummarkt te druk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×