(Foto: Chris de Waard).

Woensdag volledige levensmiddelenmarkt op Lammermarkt en Beestenmarkt

De gemeente Leiden en de marktcommissie hebben na hernieuwd overleg over de alternatieve plek voor de woensdagmarkt afgesproken om dat een kans te geven. Dat betekent dat er komende woensdag, 29 april, een markt met circa achttien food-kramen wordt gehouden op de Lammermarkt en de Beestenmarkt. Als de markt die dag goed en veilig verloopt, zal er in elk geval tot 20 mei wekelijks een woensdagmarkt op deze plek doorgaan. Ook wordt er dan gekeken of ook de zaterdagmarkt op de Lammermarkt en Beestenmarkt georganiseerd kan worden.

Zolang de coronamaatregelen gelden, kan er geen markt worden gehouden op de Aalmarkt, Botermarkt, Vismarkt en Nieuwe Rijn. Daar is niet genoeg ruimte voor wachtenden bij de kramen in combinatie met passanten om de veilige afstand van anderhalve meter te bewaren.

Zaterdagmarkt met loting
Als de proef slaagt, zal de komende weken de markt op woensdag doorgaan. Op de centrummarkt staan voorlopig alleen kramen die voedingsmiddelen verkopen. “Ook betekent het, dat we een proef voor de zaterdagmarkt houden om te beoordelen of de werkwijze ook voor die dag van de week werkbaar is”, melden burgemeester Lenferink en wethouder Yvonne van Delft na een gesprek met het marktbestuur. Voor de zaterdagmarkt zal wel geloot moeten worden, omdat op de twee pleinen minder plekken beschikbaar zijn dan de circa 45 marktkramen die normaal op de zaterdagmarkt staan.

Als de proef slaagt, zijn de Lammermarkt en Beestenmarkt de locatie plek voor de woensdag- en zaterdagmarkt zolang de coronamaatregelen gelden (vooralsnog tot 20 mei). Daarna keert de markt weer terug naar de Aalmarkt, Botermarkt, Vismarkt en Nieuwe Rijn. Mocht de proef niet succesvol zijn, dan wordt gekeken of er aanpassingen mogelijk zijn waardoor de markt alsnog door kan gaan.

Economie Leiden Maatschappij Centrummarkt te druk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×