De zaterdagmarkt verliep vandaag beter dan eerdere weken. Er waren verschillende plekken toegevoegd waar kramen konden staan. (Foto's: Chris de Waard).

Nieuwe uitbreiding zaterdagmarkt 'stukken beter'

Het was vandaag drukker dan de afgelopen weken op de Leidse zaterdagmarkt. Die was voor het eerst uitgebreid met de Vismarkt, de 2e Binnenvestgracht en de Nieuwe Beestenmarkt. Die laatste twee straten vormen nu ook een verbinding tussen de twee tijdelijke marktpleinen: de Beestenmarkt en de Lammermarkt.

Op de Hooglandse Kerkgracht was het net als afgelopen woensdag rustig. Alleen dit keer geen lege kramen, maar gewoon weinig kramen. Die stonden gebroederlijk naast elkaar aan de ‘Haarlemmerstraatkant’ van de gracht. De marktkooplui hopen volgende week uit te kunnen breiden naar de Aalmarkt, zodat er niemand meer op de Hooglandse Kerkgracht hoeft te staan. “Het was al stukken beter”, zegt ook Paul Verschoor die verantwoordelijk is voor het neerzetten van de kramen voor de kooplui zonder eigen materiaal. “De Hooglandse Kerkgracht is gewoon niets.”

De gemeente wilde afwachten hoe de markt vandaag zou verlopen op de nieuwe plekken en beslist na het weekeinde of ook op woensdag de Hooglandse Kerkgracht kan worden ingeruild voor de Aalmarkt en de Vismarkt. Op de Aalmarkt stonden vandaag overigens geen kramen, hoewel dat wel was aangekondigd.

Grootste probleem lijkt nu nog te zijn de scheiding tussen food en non-food, waardoor de non-food niet kan profiteren van de mensen die vooral naar de markt gaan voor levensmiddelen.

Economie Leiden Maatschappij Centrummarkt te druk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×