(Foto: Emile van Aelst).

Definitief geen Leiden Marathon in 2020

De kogel is door de kerk: de Leiden Marathon krijgt geen vergunning voor de 30e editie die op 21 en 22 november stond gepland. Ondanks alle protocollen voor coronamaatregelen die zijn geschreven, krijgt de organisatie geen toestemming om de het hardloopevenement te houden. De laatste druppel daarbij was het oplopende aantal coronabesmettingen in de regio.

Reanne van Kleef in gesprek met voorzitter Tjeerd Scheffer van Leiden Marathon over het niet doorgaan van de 30e editie in 2020.

De organisatie van Leiden Marathon heeft zich de afgelopen maanden gestort op het schrijven van protocollen voor zowel de lopers, publiek als hulpdiensten. Zo zouden deelnemers in de startvakken worden gespreid en kon publiek zich aanmelden voor speciale vakken waar maximaal 250 mensen op vaste plekken konden plaatsnemen.

Voorzitter Tjeerd Scheffer: “We zijn heel erg teleurgesteld dat onze 30e editie niet in 2020 kan plaatsvinden, maar we hebben we begrip voor het besluit. Ik wil ook benadrukken dat we echt een kans hebben gekregen van burgemeester Lenferink, die ook het hoofd van de veiligheidsregio Hollands Midden is.”

Lenferink liet eerder aan Sleutelstad al weten dat er geen plek op de evenementenkalender meer was om evenementen waar inzet van hulpdiensten voor nodig is, in te voegen.

Griekenland
Nu het evenement definitief niet doorgaat, wordt de balans binnen de organisatie opgemaakt. Want de afgelasting kost een hoop geld. Op de vraag of er een 30e editie komt antwoord Scheffer vastbesloten: “Ja natuurlijk, wij gooien echt niet definitief de handdoek in de ring. Maar nu eerst even bijkomen van de hectische laatste maanden.”

De Leiden Marathon staat nu gepland voor 8 en 9 mei 2021. Dan is het ook de bedoeling dat de marathonvlam uit Griekenland wordt opgehaald.

Leiden Leiderdorp Regio Sport Zoeterwoude Coronacrisis Leiden Marathon


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×