De nieuwe hype: corona-sneltests verkopen

Wie snel getest wil worden op het coronavirus en daar pakweg 70 euro voor over heeft, hoeft niet lang meer te zoeken. Onze regio telt nu al meer dan tien aanbieders van sneltests. “Binnen een kwartier heb je de uitslag”, roepen ze allemaal. Een nieuwe hype is geboren.

De eerste sneltests op het coronavirus zijn pas half oktober goedgekeurd door het RIVM. En de GGD in onze regio biedt ze zelf nog niet aan, omdat er ook nadelen aan zitten. Maar de commerciële aanbieders schieten sinds een maand als paddenstoelen uit de grond.

De bouwers van websites en ontwerpers van logo’s hebben het er in elk geval druk mee gehad. En ook de firma’s Abbot en Roche, die het testmateriaal leveren, lijken goede zaken te doen. Want al die piepjonge testbedrijfjes bieden een antigeentest van één van deze bedrijven aan.

Kwartiertje rijden
Binnen een straal van 15 kilometer, dus op pakweg een kwartiertje rijden met de auto, zijn ze allemaal te vinden. De geneeskundestudenten van Medtester, de Rijswijkse artsen van Covidsnelteststraat.nl en de bezorgde ondernemers met hun testlocaties in Leiderdorp (dat zijn er zelfs twee) en in Katwijk.

De prijs van een antigeentest varieert van 65 tot 121 euro. En er zijn ook verschillen in hoe goed je wordt geïnformeerd over wat je nou eigenlijk aan die test hebt. Want, zoals Sleutelstad eerder meldde: alleen als je al flinke klachten hebt, vinden de GGD en het RIVM de antigeentest betrouwbaar. En met een reiscertificaat na deze test zullen veel landen je niet binnenlaten.

En zo zijn er meer verschillen tussen de teststraten. Dit weekend zet Sleutelstad die verschillen voor je op een rij: de teststratentest, als het ware.

Dit artikel past binnen het project “De coronamarathon”. De research hiervoor wordt ondersteund door het Leids Mediafonds

Leiden Leiderdorp Maatschappij Nieuws Regio Coronacrisis De virus-estafette


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×