Greet Meesters geeft als Leidens leukste fitgirl elke week een tip over kleine stapjes om gezonder te gaan leven. (Foto: Gerry van Bakel).

Leidens leukste 'fitgirl' Greet Meesters: kleine stapjes, grote resultaten

Gezond van lijf, hart en hoofd. Dat is het streven van Greet Meesters die zich met een knipoog het etiket van ‘fitgirl’ laat opplakken. “Ik heb in mijn leven heel wat kennis en ervaring verzamelt over fit worden en blijven”, zegt Meesters. “Zowel lichamelijk als mentaal en dat wil ik graag delen.”

Gezondheid staat altijd hoog op de lijst als mensen in Nederland wordt gevraagd wat ze het belangrijkste vinden. Mensen wensen het elkaar toe op de kerst- en nieuwjaarskaarten en bij verjaardagen. Maar hoe blijf je gezond van lijf en leden als je veel thuis moet zitten? Sleutelstad-verslaggeefster Gerry van Bakel klopte aan bij psycholoog Greet Meesters en vroeg haar of zij de komende weken ‘Leidens leukste fitgirl’ wil zijn en elke week een tip wil delen op de radio.


Verslaggeeefster Gerry van Bakel gaat elke week met Leidens leukste fitgirl Greet Meesters op stap om tips op te halen voor een gezonder leven.

Halve marathon
Veel mensen kennen Greet Meesters van de ontmoetingsruimte ‘Meet & Greet’ in Leiden-Noord. En van het project GoNoord, waarin Meesters probeerde in drieënhalf jaar tijd van Leiden-Noord de gezondste wijk van Leiden te maken. Wat is haar valkuil? “Ik merk dat in deze coronatijd ik minder sport en dat heeft er ook voor gezorgd dat ik iets ben aangekomen.”

Twee jaar geleden brak Greet Meesters haar schouder. Ze ontdekte dat ze een heleboel niet meer kon. “Ik mocht geen auto meer rijden en ook niet meer fietsen. Dus noodgedwongen ging ik heel veel wandelen. En dat beviel heel erg goed. Ik heb diverse vaste loopmaatjes met wie ik op stap ga.” En dat is tip 1: wandelen is heel laagdrempelig. Je hoeft niet gelijk een dagtocht te gaan maken of een halve marathon. “Elke dag een rondje in de buurt is een goed begin.”

Elke woensdag bij Sleutelstad ‘Meesters on the Move’ in Nieuws071. Volgende week: hoe om te gaan met schuldgevoel over teveel eten tijdens de feestdagen? Luister woensdag 16 december naar Nieuws071, tussen 17.00 en 18.00 uur via 107.5 FM, Ziggokanaal 46 en natuurlijk www.Sleutelstad.nl.

Heb je een gezondheidstip die je wil delen met Greet Meesters? Mail naar Sleutelstad: gerry@sleutelstad.nl.

Leiden Maatschappij Sport Meesters on the Move


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×