Willem Witvliet in 2020 bij het oorlogsmonument bij het Haagsche Schouw. (Foto: Emile van Aelst).

Oudste veteraan Willem Witvliet (100) overleden

Op honderdjarige leeftijd is vandaag Willem Witvliet overleden. De Rotterdammer was de enige nog levende veteraan die aan het begin van de Tweede Wereldoorlog tegen de Duitsers vocht bij Het Haagsche Schouw. Dat meldt voorzitter Ton Kohlbeck van de Stichting Dodenherdenking Leiden op gezag van de familie.

Witvliet, die nog zelfstandig woonde, is overleden aan de gevolgen van een ongelukkige val in huis. Daarbij liep bij dinsdag meerdere breuken op. Vandaag overleed hij in het ziekenhuis. Woensdag is zijn uitvaart.

Witvliet kwam nog steeds elk jaar op 4 mei naar Leiden waar hij tijdens de herdenking bij het oorlogsmonument aan de Haagse Schouwweg de namen voorlas van zijn gevallen kameraden.

Vorig jaar riep de Stichting Dodenherdenking Leiden nog op om Willem Witvliet op 2 juni een kaartje te sturen. De veteraan werd toen honderd jaar. Met die kaartenactie wilde Stichting Dodenherdenking Leiden hem op een speciale manier bedanken en een onvergetelijk verjaardag bezorgen. Dat lukte, want Witvliet werd bedolven onder de kaarten.

Leiden Maatschappij Dodenherdenking


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×