Leidens leukste fitgirl Greet Meesters op bezoek bij de buitenbibbertraining van Melchior Groeneveld in het Marepark. (Foto: Gerry van Bakel).

Meesters on the Move: 'Kinderen genieten van de buitenbibbertraining in het park'

Voor volwassenen is hele dagen stilzitten achter een beeldscherm al niet prettig en waarschijnlijk ook niet gezond, maar voor kinderen is het helemaal niks. Dat vindt ook Leidens leukste fitgirl Greet Meesters. Deze week ging ze op bezoek bij de buitentraining van judoleraar Melchior Groeneveld.

Lees alle artikelen terug in het ‘Meesters on the Move’ dossier van Sleutelstad

“Een judotraining buiten in het park, dat kan toch helemaal niet?” Greet Meesters legt Melchior Groeneveld van sportschool Budokan meteen het vuur na aan de schenen, terwijl een twintigtal kinderen nog door het kleine parkje aan de Maresingel stuiteren na een uurtje ‘buitenbibbertraining’.

Groeneveld legt uit dat het er iets anders aan toe gaat dan binnen op de judomat, maar dat het wel een welkome afwisseling is van de lange dagen binnen zitten met laptop, tablet of telefoon binnen handbereik. “Het is heel erg belangrijk dat kinderen buiten komen en gaan bewegen, ik heb van heel veel kinderen gehoord dat ze vooral stil hebben gezeten.”


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Greet Meesters en Melchior Groeneveld over nut en noodzaak van buiten spelen en bewegen voor kinderen.

Stil zitten is er deze vrijdagmiddag in het Marepark niet bij. Kinderen doen een soort circuittraining met touwen en bokskussens, maar leren daarnaast ook de betekenis van bepaalde judobegrippen. De namen van worpen en grepen en dergelijke. “Echt worpen aanleren en ermee oefenen gaat natuurlijk niet hier op het gras”, zegt Groeneveld, “het is een andere judobeleving dan in de zaal, maar ze zijn wel in beweging. Daarbij leren ze wat over judo en ze zien elkaar ook weer. Dingen samen doen is erg belangrijk in het judo en dat kan hier buiten wel.”

Dat laatste is volgens Leidens leukste fitgirl ook erg belangrijk. “Dat je weer weet met welke kinderen je op de sportclub zit. En dat zie je hier ook, ze zijn lekker aan spelen, door de plassen aan het stampen. Helemaal goed. Ik krijg zelf ook zin om mee te doen.”

Heb je ook een goede tip voor Meesters on the Move? Wat is jouw geheime wapen om fit van hoofd, hart en lijf te blijven? Laat het ons weten, mail naar redactie@sleutelstad.nl.

Advertentie

Leiden Maatschappij Sport Meesters on the Move


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×