De Lorentzschool heeft subsidie van de gemeente Leiden gehad om een neutrale campagne te voeren. (Foto: Chris de Waard).

Hockeyclub en LSF voeren campagne voor wijksportpark, Bomenbond en parkvrienden ertegen

De Leidse Sportfederatie en Hockeyclub Roomburg hebben geld van de gemeente Leiden gehad voor hun campagnevoorstellen om voorstanders te winnen voor de herinrichtingsplannen die de gemeente Leiden heeft gemaakt voor het Roomburgerpark. Daarin wordt het Roomburgerpark een wijksportpark met onder andere een extra hockeyveld.

Voor een tegencampagne is budget beschikbaar gesteld voor acties van de Vrienden van het Roomburgerpark en de Bomenbond Rijnland. Beide organisaties willen het park groen houden. De Bomenbond gaat een animatie en een infographic laten maken.

Neutrale campagnes komen er ook. Zo krijgt Sleutelstad geld voor een factcheck waarin de beweringen van voor- en tegenstanders tegen het licht worden gehouden en ook voor een televisiedebat rond het referendum. Ook de Lorentzschool heeft geld gevraagd en gekregen voor een neutrale campagne.

Naast de genoemde partijen gaat er in alle drie de categorie├źn ook geld naar campagnes van (collectieven van) inwoners.

In totaal werden zeventien aanvragen ingediend, daarvan zijn er vijftien gehonoreerd. De twee afgewezen aanvragen zijn van een bewonerscollectief en werden vanwege formele redenen afgewezen. De subsidieregeling biedt geen herkansing waarin een aangepaste aanvraag mogelijk was. In totaal is er 60.000 euro beschikbaar voor de verschillende campagnes.

Leiden Maatschappij Politiek Sport Herinrichtingsplan Roomburgerpark


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×