Leidens leukste fitgirl Greet Meesters steunt graag de vrienden van het Singelpark: "Ik ben fan". Links Ellie Luteijn, rechts Nelleke den Ouden.(Foto: Gerry van Bakel).

Meesters on the Move: 'Singelpark zoekt vrienden die handjes aanbieden of geld willen geven'

Heel Leiden is dol op het Singelpark in tijden van corona. En dat kan Leidens leukste fitgirl alleen maar toejuichen. Greet Meesters is misschien wel de grootste fan van het 6,5 kilometer lange stadspark dat zich rond het centrum slingert. Maar hoe komt het dat het park er zo mooi uitziet? Moeder natuur krijgt een helpende hand van tientallen vrijwilligers.

Lees alle artikelen terug in het ‘Meesters on the Move’ dossier van Sleutelstad

Om gezond van hoofd, hart en lijf te blijven tijdens de coronacrisis is een wandeling goed voor je op vele manieren. Bewegen is gezond, buiten zijn verdrijft de muizenissen in je hoofd en je kunt op een veilige manier met iemand afspreken. Greet Meesters benut al die voordelen graag. Op een van haar wandelingen viel haar op dat er nieuwe bloemen waren geplant en elders zag ze mensen bezig met een hark en een schoffel. Zo kwam ze in contact met vrijwilligerscoördinator Nelleke den Ouden van de stichting Vrienden van het Singelpark.


Een reportage van Gerry van Bakel over hoe Leidens leukste fitgirl Greet Meesters kennismaakt met de vrijwillige tuinierders van het Singelpark.

“Ik doe dit natuurlijk niet alleen”, zegt Nelleke den Ouden als Meesters haar complimenteert met hoe mooi het Singelpark er bij ligt. “Leen Ooms en Theo van der Krogt zijn mijn collega-coördinatoren en samen werken we elke week met tientallen vrijwilligers aan het park. We maken een rooster waar en wanneer we ergens bezig zijn en dan kunnen mensen aansluiten. Het komt bijna niet voor dat we er alleen voor staan.”

Voor de stad
Een van die vrijwilligers is Ellie Luteijn. Eerst werkte ze mee in de kweektuin, maar daar was ze op een paar jaar geleden mee gestopt. “Vorig jaar zag ik Nelleke ergens aan het werk en toen bedacht ik me dat ik wel weer mee wilde werken in het park. Het is lekker om met je handen in de aarde te zitten. Door de coronacrisis zag ik ook minder mensen, dus de extra sociale contacten kwamen ook goed uit. En ik vind het ook leuk om iets voor mijn stad te doen.”

De vrijwilligers van het Singelpark zijn verantwoordelijk voor de extra planten in het park. “De gemeente geeft ons elk jaar planten en ook een klein beetje geld zodat we ook koffie, thee en een koekje kunnen aanbieden aan de vrijwilligers”, zegt Den Ouden. “Je raakt altijd aan de praat als je ergens in het park aan het werk bent. We delen dan ook altijd een kaartje uit van de Vrienden van het Singelpark. We kunnen altijd extra hulp gebruiken. Letterlijk een handje helpen of je mag ook donateur worden.”

Eigen tuin
Meesters belooft zelf lid te worden van de Vrienden, maar met haar handen in de aarde in het Singelpark gaat het niet worden voor Leidens leukste fitgirl. “Ik heb mijn handen al vol aan mijn eigen tuin. Maar ik geniet wel enorm van het Singelpark.”

Wie meer wil weten over het Singelpark en hoe je het park een handje kan helpen, kan terecht op de website van de stichting Vrienden van het Singelpark.

Dit is aflevering 18 in de serie Meesters on the Move. Heb je ook een goede tip voor Meesters on the Move? Wat is jouw geheime wapen om fit van hoofd, hart en lijf te blijven? Laat het ons weten, mail naar redactie@sleutelstad.nl.

 

 

Leiden Maatschappij Sport Meesters on the Move


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×