Hester Bijl bij Licht op Leiden. (Foto: Rik Visser).

Deze week in Licht op Leiden: rector magnificus Hester Bijl

Deze week praat Ton Kohlbeck in Licht op Leiden met rector magnificus Hester Bijl van de Universiteit Leiden. Zij is verantwoordelijk voor het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek van de universiteit. Daarnaast gaat Bijl over het benoemen van hoogleraren en het behouden van de wetenschappelijke integriteit. Kohlbeck gaat in op de academische carrière van Bijl en de uitdagingen die bij haar functie horen.

Bijl begon haar academische carrière met het studeren van Technische Wiskunde aan de TU Delft, waar zij in 1999 promoveerde. Ook behaalde Bijl een master in de Engelse Taal en Literatuur aan de Universiteit Leiden. Voor haar komst naar Leiden was Bijl professor en decaan bij de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft. In 2016 werd Bijl vice-rector magnificus bij de Universiteit Leiden, en begon ze als hoogleraar Numerieke wiskunde bij het Mathematisch Instituut Leiden. In februari 2021 nam Bijl het rectoraat van Universiteit Leiden over van Carel Stolker.

Licht op Leiden
In het wekelijkse praatprogramma Licht op Leiden nemen presentatoren Rens Heruer en Ton Kohlbeck samen met een tafelgast verschillende Leidse zaken door. Het programma is iedere week op zondag tussen 14.00 en 14.30 uur op tv en wordt meerdere keren per week herhaald. Bekijk alle afleveringen van Licht op Leiden terug via deze pagina.

Suggesties voor onderwerpen of gasten? Laat het weten via lichtopleiden@sleutelstad.nl.

Uitzendtijden:
Zondag 14.00 uur
Maandag 11.00 uur
Dinsdag  02.00 en 16.00 uur
Woensdag 02.00 en 23.00 uur
Donderdag 00.00 uur
Vrijdag 04.00 en 10.00 uur
Zaterdag 03.00 en 12:00 uur

Sleutelstad TV is in de hele regio te zien via Ziggo kanaal 46, in Leiden ook via KPN kanaal 1421 en online op www.sleutelstad.nl/tv.

Leiden Maatschappij Onderwijs Science Licht op Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×