(Archieffoto: Johan Kranenburg).

Tweede BalkonBeweegdag in Leiderdorp

Vrijdag 4 juni is Nationale Beweegdag en in Leiderdorp wordt er dan weer bewogen op het balkon. Deze tweede BalkonBeweegdag van Clubhuis De Derde Helft staat in het teken van een half uur verantwoord, coronaproof en laagdrempelig bewegen in de buitenlucht.

Het fenomeen ‘BalkonBewegen‘ werd in Leiderdorp in het leven geroepen door Clubhuis De Derde Helft en door het Ouderenfonds over heel Nederland verspreid. Voor de tweede editie moet de Leiderdorpse ouderenorganisatie dan wel weer een keertje afwijken van de vaste dag met activiteiten. Normaal wordt er op woensdag bewogen op het balkon. Voor de gelegenheid is dat deze keer op vrijdag en is het ook op drie plekken tegelijk in Leiderdorp.

Voor de speciale BalkonBeweegdag is gekozen voor drie van de vaste locaties: bij Huis ter Does, de Ommedijk en de Brandwacht. “We komen op plekken waar voldoende ouderen wonen die ook mee willen doen”, leggen Koos Koster en Rob van der Groen in Nieuws071 uit. Als er minimaal twaalf deelnemers zijn, komt een sportinstructeur langs om iedereen even lekker te laten bewegen op muziek, in ieders eigen tempo.

Alle 55+’ers die er dit jaar bij willen zijn, kunnen zich tot 31 mei opgeven. Dat kan door het sturen van een e-mail naar clubhuisdederdehelft@gmail.com of door te bellen met: 071 – 589 65 51. Deelnemers ontvangen daarna meer informatie over bijvoorbeeld het tijdstip.

Advertentie

Leiderdorp Maatschappij Sport clubhuis de derde helft


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×