(Foto: Rob van Dullemen)

Vaccinatiecentrum De Bloemerd weer dicht, pop-up priklocaties open

Het vaccinatiecentrum in sporthal De Bloemerd gaat weer dicht. De priklocatie in Leiderdorp is niet meer nodig nu de grote vaccineerpiek voorbij is. In de regio Hollands Midden zijn inmiddels 730.993 prikken gezet.

In het vaccinatiecentrum in Leiderdorp zijn sinds 24 mei, toen het open ging, bijna 16.000 mensen een keer gevaccineerd en bijna 9.600 mensen twee keer. Er wordt in De Bloemerd nog tot 15 augustus geprikt maar daarna is in de Leidse regio alleen de vaccinatielocatie in het congrescentrum bij Holiday Inn nog open.

Voor de GGD breekt er een nieuwe fase aan. Ze gaan zich meer richten op het voorlichten en vaccineren van bijzondere doelgroepen zoals mensen met lage sociaaleconomische achtergrond, (arbeids)migranten, laaggeletterden en asielzoekers. Dit vraagt om een aanpak op maat: dichterbij, makkelijker bereikbaar en laagdrempeliger.

Om deze mensen te bereiken gaat de GGD als alternatief met mobiele teams de wijk in. Elke week zijn er 7 vaccinatieteams op 35 pop-up locaties in de regio beschikbaar. Dit gebeurt in ieder geval tot in november, maar mogelijk langer.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Regio vaccinatie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×