Leden kiezen Abdelhaq Jermoumi als lijsttrekker PvdA Leiden

Abdelhaq Jermoumi voert de lijst aan van de PvdA voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De leden kozen hem woensdag tot lijsttrekker. “Ik vind het geweldig om raadslid te zijn en een ongelofelijke eer dat ik nu als lijsttrekker voorop mag gaan”, zegt hij.

Jermoumi zit al sinds 2014 in de Leidse gemeenteraad. De laatste twee jaar als fractievoorzitter toen hij Gijs Holla in die functie opvolgde. Die verliet de raad eind 2019 om centrummanager te worden. De rol van lijsttrekker is nieuw voor Jermoumi. Bij de vorige verkiezingen klaarde Marleen Damen die klus, maar die heeft aangegeven na de verkiezingen niet meer beschikbaar te zijn voor de Leidse politiek.


Presentator Vera Brouwer in gesprek met Abdelhaq Jermoumi

Speerpunt
Jermoumi wil zich richting de verkiezingen vooral hard maken voor het tegengaan van ongelijkheid tussen inwoners. “De tweedeling in onze stad groeit. Mensen die al kwetsbaar waren, zijn in deze moeilijke tijd extra hard geraakt”, zei hij eerder op Sleutelstad. Concreet wil de PvdA optreden tegen beleggers die huizen opkopen en zo de woningmarkt verpesten. Ook goed onderwijs voor iedereen noemt Jermoumi als speerpunt.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×