De Voorschotense VVD-wethouder De Bruijn ziet geen enkele vertrouwensbreuk met zijn fractie. (Foto: Chris de Waard).

Wethouder VVD Voorschoten: 'Geen vertrouwensbreuk met fractie'

Er is niks aan de hand tussen de fractie van de VVD in Voorschoten en wethouder Paul de Bruijn die namens de liberalen in het college zit. Dat zegt De Bruijn daags na de tumultueus verlopen raadsvergadering in raadhuis De Paauw in Wassenaar. Daar sprak de gemeenteraad vele uren over het collegevoorstel om een multifunctionele accommodatie (MFA) te realiseren op de bibliotheeklocatie aan de Wijngaardenlaan.

In de aanloop naar de raadsbehandeling bleek dat coalitiepartij VVD dat voorstel niet zou gaan steunen. Dat leidde vooraf niet alleen tot frustratie bij de twee andere collegedragende partijen D66 en GroenLinks, maar ook tot volop speculaties of de coalitie het einde van de avond wel zou halen. Een hele serie schorsingen waarin partijen zich tijdens de vergadering op hun posities beraadden, maakte het er allemaal niet beter op.

Uiteindelijk liep het met een sisser af en werd besloten tot uitstel van de besluitvorming. Die volgt nu in 2022. Het plan wordt dan opnieuw bekeken, waarbij vooral een bredere afweging gemaakt zal worden met andere broodnodige investeringen. De alternatieve Kruispuntkerklocatie  is wel definitief afgevallen als plek voor de MFA. Dat hoeft ook van de VVD niet verder onderzocht te worden.

Dualisme
De Bruijn vindt niet dat hij op had moeten stappen nu zijn partij een voorstel van het college niet heeft gesteund. “Er is nog steeds veel vertrouwen tussen mij en de fractie. Die heeft ook niet gezegd dat ze het collegevoorstel een slecht plan vinden. Ze willen het alleen in een breder kader bekijken. Dat maakt natuurlijk wel verschil.”

Eerder trok de VVD ook al de steun in voor een ander collegevoorstel. Dat ging toen om de verkoop van het Ambachts- en Baljuwhuis aan de zittende huurder Jos Kriek. Dat leidde tot een verkoopprocedure waarbij ook anderen aan bod konden doen en het pand uiteindelijk naar de Wassenaarse ontwikkelaar Boris Bayer ging. De Bruijn vindt het allemaal niet zo schokkend en wijst erop dat dat nu eenmaal hoort bij een duaal bestel.

 

Politiek Voorschoten Multifunctionele Accommodatie (MFA) in Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×