(Foto: Reanne van Kleef).

'De rol van wijkverenigingen' zondag op Sleutelstad TV

In het televisieprogramma ‘De rol van wijkverenigingen in Leiden’ komen zondagavond de verschillende kanten van een wijkvereniging aan bod: wat gebeurt er op sociaal vlak? Hoe mengen de verenigingen zich in de lokale democratie? En wat gebeurt er als het vertrouwen in het stadsbestuur wordt opgezegd? Ook gaan we terug naar waar het ooit begon: het Leiden van de middeleeuwen.

Wijken, buurten en straten worden in Leiden vertegenwoordigd door 36 wijkverenigingen. In deze televisie-special zoekt presentator IJsbrand Terpstra samen met bestuursleden van de verenigingen, lokale politici en deskundigen naar de rol van wijkverenigingen in de stad, en misschien nog wel belangrijker: welke rol de verenigingen eigenlijk zouden moeten hebben.

Dit televisieprogramma is onderdeel van een groter onderzoek naar wijkverenigingen in Leiden, uitgevoerd door journalisten Reanne van Kleef en IJsbrand Terpstra. Eerder verschenen daarover al drie artikelen. Het televisieprogramma wordt zondagavond om 19.00 uur uitgezonden op Sleutelstad TV en wordt daarna gedurende een week twee keer per dag herhaald. De uitzending is later ook online terug te kijken.

Dit onderzoek, dat naast drie artikelen binnenkort ook nog een televisie-special over wijkverenigingen oplevert, is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Leids Mediafonds.

Leiden Maatschappij Politiek De rol van wijkverenigingen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×