(Video: Rik Visser). (Foto's: Emile van Aelst).

Studentenpartij trapt campagne af met kamer van bierkratten

Studenten Voor Leiden (SVL), een van de twee nieuwe politieke partijen die in Leiden meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen trapte vandaag de campagne af. Klimaat Actie Nu is de andere partij. Die komt een dezer dagen met de kandidatenlijst en het programma naar buiten.

De leden van de SVL stelden de lijst en het programma afgelopen week definitief vast, waarop vanmiddag de start van de verkiezingscampagne was. Op de Vismarkt werd van bierkratten een studentenkamer nagebouwd om aandacht te vragen voor het nijpende tekort aan (studenten)woningen. In de komende campagneperiode wil de SVL zich focussen op verandering in de Leidse gemeenteraad. “Bestuurlijke vernieuwing is hard nodig”, zegt Mitchell Wiegand Bruss die de lijst met daarop maar liefst drieëndertig namen aanvoert.

De student geschiedenis en publieksbegeleider bij ProDemos belooft dat zijn partij echt de vernieuwing gaat brengen die Leiden nodig heeft. “Aan ons brede programma zijn  daarom nog hoofdstukken over digitalisering en bestuurlijke vernieuwing toegevoegd. Op het gebied van bestuurlijke vernieuwing zetten we in op meer inspraak van jongeren in de gemeenteraad door bijvoorbeeld studentenverenigingen en studentenraden een adviserende rol te geven. Daarnaast gaan we er ons hard voor maken om wijkverenigingen meer mee te laten praten met de gemeente. Als het aan SVL ligt wordt er ook een burgerforum in het leven geroepen en zetten we in op versterking van de lokale media.”

De volledige kandidatenlijst
1. Mitchell Wiegand Bruss
2. Elianne Wijnands
3. David den Hartog
4. Matthias Knijnenberg
5. Niels Zijdenbos
6. Sophia Boomsma
7. Tijs van Ginkel
8. Cato Weggen
9. Faisal de Ling
10. Merel Gorter
11. Guido Welling
12. Sophia van den Hoek
13. Philippe van Pappelendam
14. Lisa Boshuizen
15. Dylan Abrahams
16. Marilou Zwiers
17. Mathijs van der Loo
18. Jelmer Peetoom
19. Eva Ulmann
20. Leander Kalff
21. Carlijn Doorgeest
22. Casper Oort
23. Didy van Maaren
24. Bas Wolters
25. Rosalie van Gilst
26. Jan van Staalduinen
27. Sophie de Leeuw
28. Thomas Boeve
29. Magalie van Exel
30. Ruben Schouten
31. Jimmy Diekman
32. John Verstappen
33. Pieter van Woensel

 

Advertentie

Leiden Maatschappij Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×