Getir bezorgers in Leiden. Zijn ze op weg naar Oegstgeest? (Foto: Getir).

Flitsbezorger Getir mogelijk ook in Oegstgeest: 'Hopelijk nooit'

Flitsbezorger Getir opent mogelijk een vestiging in Oegstgeest. De vestiging zou dan in het voormalige ABN Amro kantoor aan de Kempenaersstraat komen. Op Facebook wordt een foto gedeeld van een blaadje met de coronaregels voor bezorgers. Dat hangt ook bij andere Getir magazijnen. Tegenover Sleutelstad bevestigt het bedrijf dat ze inderdaad aan het kijken zijn naar een vestiging in Oegstgeest. Niet alle bewoners zijn er blij mee.

Volgens een woordvoerder van de bezorgservice zijn ze aan het inventariseren wat de mogelijkheden zijn om in Oegstgeest een darkstore te openen. Dat is een soort magazijn dat alleen producten levert voor online aankopen. “Wij hebben in Oegstgeest een grote belangstelling voor onze dienst waargenomen”, aldus het bedrijf.

Op Facebook gaat een foto rond van een A4’tje achter een raam met de coronaregels voor Getir’s bezorgers. Deze regels hangen voor elk Getir magazijn. De foto zou gemaakt zijn aan het begin van de Kempenaersstraat op de kruising met de Geversstraat, de voormalige ABN Amro vestiging.

Ophef
In Leiden zijn omwonenden van het magazijn van Getir het al helemaal zat. Zij ervaren sinds de komst van de vestiging flink wat overlast. Zoveel dat de klachten zijn gebundeld in een brief aan de gemeenteraad en raadslid Lianne Raat (Partij voor de Dieren) vragen stelde in de gemeenteraad. Dat resulteerde in het besluit van het stadsbestuur om de flitsbezorgers aan banden te leggen.

Op het Facebookbericht reageert een bewoner afwijzend tegenover het idee: ‘Hopelijk nooit’, gesteund door flink wat ‘likes’.

De foto die geplaatst werd in Facebook-groep ‘Je bent een Oegstgeestenaar als…….’.

Economie Maatschappij Oegstgeest Flitsbezorgers


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×