COC Leiden-voorzitter Debbie Helaha en wethouder Yvonne van Delft onthullen samen met de aanwezigen het kunstwerk. (Foto's: Emile van Aelst).

Regenboogkunstwerk op Haarlemmerstraat onthuld

Leiden is een kunstwerk rijker. Zaterdagmiddag werd op de Haarlemmerstraat tegenover de Hartebrugkerk het Regenboogkunstwerk onthuld. Het beeld staat symbool voor diversiteit en de vrijheid van expressie van gender en seksuele oriëntatie.

De Leidse kunstenaar Koen Hauser heeft gebruik gemaakt van moderne technologie. Als bouwstenen voor het beeld gebruikte hij 3D-scans van bestaande sculpturen, onder andere uit Museum de Lakenhal. Ook heeft de kunstenaar in samenwerking met COC Leiden scans gemaakt van mensen uit de LHBTI+ community. Het kunstwerk is gecreëerd vóór en dóór de Leidse LHBTI+ community en combineert individuele vrijheid en verbinding.

Met dit resultaat van een intensief tweejarig project wordt niet alleen voldaan aan de wens voor een permanent inclusief kunstwerk vanuit de intentieverklaring Regenboogsteden 2019-2022, maar ook aan de behoefte aan een herkenbare plek in de stad.

Naamloos
De onthulling werd gedaan door Debbie Helaha, voorzitter van COC Leiden, en wethouder Yvonne van Delft. Een enorm grote regenboogvlag werd van het beeld gewikkeld met behulp van zoveel mogelijk aanwezigen. Op deze manier werd het een gezamenlijk moment van iedereen.

Het beeld is nog naamloos. Omdat het een kunstwerk van en voor alle inwoners is, mogen mag iedereen ook meedenken met de naam. Dat kan door de QR-code bij het werk te scannen of door deze link te volgen.

Kijk voor een sfeerverslag van de onthulling op de website van Leidse Glibber Emile van Aelst.

Cultuur Leiden Maatschappij Regenboogkunstwerk


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×