De brandweerkazerne aan de Gooimeerlaan. (Foto: Googlemaps).

Onderzoek naar tijdelijke woningen op brandweerlocatie Merenwijk

Als de brandweer eind dit jaar verhuist naar de nieuwe kazerne aan de Schipholweg, komen er mogelijk tijdelijke woonunits op de huidige plek aan de Gooimeerlaan in de Merenwijk.

“We denken na over de toekomstige invulling van de huidige locatie”, bevestigt een woordvoerder van wethouder Spijker desgevraagd aan Sleutelstad. Er is vooral een urgente woonbehoefte voor statushouders, bijzondere doelgroepen en studenten. Onder bijzondere doelgroepen vallen bijvoorbeeld uitstromers uit de maatschappelijke opvang.

In toekomstplannen voor die plek in de Merenwijk staat een treinstation ingetekend. De gemeente verwacht echter dat er komende vijftien jaar geen sprake zal zijn van de daadwerkelijke bouw van zo’n station. “Daarom onderzoeken we hoe we voor ten minste vijftien jaar op deze plek ruimte kunnen bieden aan tijdelijke functies. Daarbij verkennen wij de mogelijkheid voor de bouw van tijdelijke woonunits”, zo meldt de woordvoerder.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×