De oude brandweerkazerne in de Merenwijk die op termijn wordt gesloopt. (Foto: Louis Smit)

Leiden vraagt Rijk om hulp voor tijdelijke huisvesting in Merenwijk

De gemeente Leiden vraagt het Rijk en de provincie Zuid-Holland om hulp bij de realisatie van tijdelijke huisvesting in de Merenwijk voor statushouders en voormalig daklozen. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente aan Omroep Sleutelstad laten weten.

In 2022 kwam het Leidse college met het plan voor tijdelijke woningen voor deze groepen op de oude brandweerlocatie aan de Gooimeerlaan. Onderzoek wees onlangs uit dat dit ‘niet zomaar haalbaar’ was.

“Het plan blijkt financieel niet haalbaar”, licht de woordvoerder toe. “Daarom worden er alternatieve routes onderzocht. De gemeente is met andere belanghebbenden in gesprek over hulp bij de aankoop van flexwoningen, andere financiële constructies en samenwerkingsvormen.”

Als de andere belanghebbenden worden de Rijksoverheid, het Rijksvastgoedbedrijf, de provincie Zuid-Holland en ook de Taskforce Versnelling Tijdelijke Huisvesting genoemd. Die richtte woonminister Hugo de Jonge in mei 2022 op om met spoed flexwoningen voor speciale doelgroepen neer te zetten. De gemeente zegt ‘door deze samenwerkingen kansen te zien om er een haalbaar project van te maken’.

Economie Leiden Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×