De vier partijen GroenLinks, D66, PvdA en CDA met formateur Gerdo van Grootheest (Foto: PR).

GroenLinks, D66, PvdA en CDA willen coalitieakkoord begin juni presenteren

De partijen GroenLinks, D66, PvdA en CDA in Leiden zijn ‘goed op weg’ met het vormen van een nieuw coalitieakkoord. Dat laat formateur Gerdo van Grootheest in een brief aan de gemeenteraad weten. De onderhandelende partijen verwachten de presentatie van een akkoord op hoofdlijnen in de week van 6 juni. Dan worden ook de kandidaat-wethouders bekend gemaakt.

Volgens de formateur is er al op veel thema’s overeenstemming. Wel moet er nog een aantal thema’s besproken worden. Die gesprekken vinden niet alleen op het stadhuis plaats, want ‘de toekomst van de stad moet niet vanuit het stadhuis worden gemaakt’. Zo wordt er bijvoorbeeld gesproken in de Pieterskerk, bij ZZ Leiden, Theehuis Noord, The Field, in musea en in de buurthuizen.

Als laatste onderdeel van de formatie, die volgens Van Grootheest in goede sfeer verloopt, staat de collegevorming met de kandidaat-wethouders en portefeuilleverdeling op de agenda.

Leiden Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×