Ambulances op de Oude Rijn kort na de melding van een steekpartij bij De Bakkerij. (Foto: Robbert Beurse)

Eerste verdachte van dodelijke steekpartij weer vrijgelaten

De 39-jarige man die vrijdag werd aangehouden voor de dodelijke steekpartij bij het diaconaal centrum in Leiden, is vrijgelaten en geen verdachte meer. Dat meldt de politie woensdag. De man van 38 die maandag werd gearresteerd, zit nog wel vast. Donderdag wordt beslist of hij langer in de cel moet blijven.

Bij de steekpartij in De Bakkerij aan de Oude Rijn werden vrijdag drie mensen neergestoken. Volgens De Bakkerij was de dader een cliënt van één van de organisaties die in het pand zijn gevestigd. Een 66-jarige man overleefde het niet. Onder de twee gewonden is een medewerker van VluchtelingenWerk, bevestigde die organisatie eerder.

Na de steekpartij begon de politie een urenlange klopjacht op de dader. De politiehelikopter cirkelde uren boven de stad en leden van het arrestatieteam kwamen op een aantal plekken in actie. Het leidde rond 15.00 uur tot de eerste aanhouding. Een 39-jarige Leidenaar werd door het arrestatieteam aangehouden op de hoek van de Lammermarkt en de Langegracht. De rechter-commissaris oordeelde dat die aanhouding rechtmatig was, maar hij wordt na verder onderzoek inmiddels niet meer verdacht van de steekpartij en is weer vrij.

Tweede verdachte nog vast
De 38-jarige man uit Leiden die als tweede werd aangehouden, zit nog in alle beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Het Openbaar Ministerie (OM) wil daarom geen verdere details delen over de verdenking tegen de man. Donderdag wordt hij voorgeleid bij de rechter-commissaris. De eis van het OM is dat hij voor veertien dagen in voorlopige hechtenis gaat.

112 Sleutelstad Leiden Steekpartij De Bakkerij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×