Buurtsportcoach Joey Wilmot en Marlies Tiepel van BuZz Leiden. (Foto: Gerry van Bakel)

Koorddansen met geld: goedkoper sporten helpt hoofd, hart en lijf

Bewegen is leuk en gezond voor hoofd, hart en lijf. Maar als je elke cent moet omdraaien, of veel stress en geldzorgen hebt, is het niet eenvoudig om je ook nog eens druk te maken of je wel genoeg stappen hebt gezet. De buurtsportcoach kan je dan helpen.

Marlies Tiepel is ontwikkelmakelaar bij BuZz Leiden en in haar voetsporen verkent Sleutelstad de wereld van geen geld. In de serie Koorddansen met geld wijst Tiepel de weg in het woud van diensten, loketten en initiatieven die mensen met geldzorgen weer op weg helpen. Wat raadt zij mensen aan die wel willen sporten maar geen geld hebben?

In de serie ‘Koorddansen met geld’ verkent verslaggeefster Gerry van Bakel samen met ontwikkelmakelaar Marlies Tiepel van BuZz Leiden de wereld van het ontbreken van geld.

Tiepel introduceert dan graag de buurtsportcoaches, zoals Joey Wilmot van Incluzio. “Wij bieden laagdrempelige vormen van bewegen aan”, vertelt Wilmot die twee dagen per week in het Huis van de Buurt in de Stevenshof te vinden is en twee dagen per week in buurthuis Vogelvlucht in Leiden-Zuidwest. “Je kunt via ons een aanvraag doen bij het sportfonds.”

Voordelen
Er is zowel voor kinderen als volwassenen een fonds in Leiden dat een financiële bijdrage levert voor de contributie van een sportvereniging. “Bewegen is heel belangrijk en goed voor je gezondheid”, zegt Wilmot. “En het levert ook nieuwe sociale contacten op, je komt misschien lekker buiten tijdens het sporten. Eigenlijk zitten er alleen maar voordelen aan.”

Bokslessen
In de huizen van de buurt organiseren de buurtsportcoaches van Incluzio allerlei sportieve activiteiten. “Denk aan stoelgym en vitalityclubs, dat is meer gericht op ouderen. Maar we hebben ook kleutergym en we geven bokslessen. Daarnaast hebben we voor de schooljeugd sportactiviteiten in de middag. Er ligt heel veel verschillend sportmateriaal voor ze klaar, zodat ze met allerlei sporten kunnen kennismaken.”

In de serie Koorddansen met geld gaat verslaggeefster Gerry van Bakel samen met ontwikkelmakelaar Marlies Tiepel op stap langs loketten, diensten en ervaringsdeskundigen om meer te weten te komen over armoedebestrijding in Leiden. Eerdere afleveringen verschenen op dinsdag 31 oktober, dinsdag 24 oktober, dinsdag 17 oktober, woensdag 11 oktober, dinsdag 26 september, donderdag 21 september en maandag 11 september.

Economie Leiden Maatschappij Koorddansen met geld


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×