Omwonenden ongelukkig met bebouwing Roomburgerpark

De bewoners in de omgeving van het Roomburgerpark zijn verontrust over een brief van de gemeente, die vrijdag in de bus viel. In de brief kondigt de gemeente aan permanente bebouwing van het Roomburgerpark te overwegen voor huisvesting van de Lorentzschool. De omwonenden hebben daar bezwaar tegen, omdat het Roomburgerpark het enige openbare groen in de buurt is. Daarnaast is er nu al veel overlast van het autoverkeer dat op de scholen afkomt, aldus de bewoners.

De gemeente organiseert op dinsdag 17 februari tussen 19.00u en 20.00u een bijeenkomst voor de omwonenden. Daar kunnen zij meer informatie over de situatie krijgen en tevens van gedachten wisselen met wethouder Hessing. De omwonenden zijn bij voorbaat sceptisch en ongelukkig met de manier waarop de gemeente handelt. “De uitnodigingen ontvangen we pas vier dagen van tevoren en er is één uur bijeenkomsttijd, die voor driekwart wordt volgepraat door de wethouders”, aldus Bert Stemerdink en Marieke Burgerjon, bewoners van de nabij gelegen Oppenheimstraat.

Leiden Herinrichtingsplan Roomburgerpark


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×