Voorzitter Chris Sol van de Leidse ChristenUnie bij de dranghekken waarmee de partij de Hooigracht blokkeerde. (Foto: PR).

ChristenUnie blokkeert Hooigracht

Met de actie ‘Dranghek’ heeft de ChristenUnie Leiden vandaag geprotesteerd tegen de komst van de RijnGouweLijn door de binnenstad. “Als de RijnGouweLijn doorgaat, raakt bijvoorbeeld de Hooigracht hopeloos verstopt, omdat daar honderden bussen per dag doorheen geperst moeten worden,” zo laat fractievoorzitter Guido Terpstra weten.

De ChristenUnie Leiden vindt de aanleg van de RijnGouweLijn geen oplossing voor het probleem van de bereikbaarheid van Leiden. Terpstra: “Verdubbeling van het spoor tussen Leiden-Utrecht, schonere bussen en busbanen naar de kust zijn een goed alternatief. Stemmen op 7 maart is belangrijk, want bij een opkomst die lager is dan 30 procent gaat de aanleg van de RijnGouweLijn gewoon door. Niet stemmen is dus vóór stemmen.”

Leiden RijnGouwelijn


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×