SP: Aanpak verkeersveiligheid raakt achterop door RGL

Sinds 2005 is er in Leiden niet meer geïnvesteerd in verkeersveiligheid. Het geld dat daarvoor bestemd is, wordt volledig opgeslokt door de RijnGouweLijn. Julian van der Kraats (SP-raadslid): “Als de RGL doorgaat, is er tot 2009 geen geld om zogenaamde ‘blackspots’ aan te pakken. In totaal wordt 3,7 miljoen euro minder besteed aan gevaarlijke verkeerssituaties. Onveilige kruispunten bij bijvoorbeeld de Sumatrastraat en de Vondellaan blijven zo bestaan.” Dat meldt de Leidse SP-fractie in een persbericht.

De gemeenteraad heeft bij de begrotingsbehandeling van 2007 wel afgesproken dat als de RijnGouweLijn niet door gaat, het totaalbedrag van 3,7 miljoen wel weer wordt besteed aan verkeersonveilige situaties. Julian van der Kraats: “Voor de SP is het heel belangrijk dat onveilige plekken in de hele stad worden aangepakt, niet alleen langs de route van de RGL. Een stem tegen de RGL op 7 maart is van groot belang voor een veiliger verkeer.”

Leiden RijnGouwelijn


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×