PvdA en CDA samen op de bres voor maatschappelijke stages

De Leidse afdelingen van de PvdA en het CDA gaan samen optrekken voor het behoud van de maatschappelijke stage. Dat bleek uit een debat tussen de jonge kandidaat-raadsleden Martijn Otten (PvdA, nummer 8) en Julius Terpstra (CDA, nummer 6) in Rondom de Raad op Sleutelstad FM. In de studio legden de twee het vuur aan elkaars schenen over onder meer het jeugdwerkloosheidbeleid, de universiteit en de gemeentelijke wietteelt. Ze verschilden hierbij vaak van mening, maar op het gebied van de maatschappelijke stage waren ze het van harte met elkaar eens.

Morgen gaan de twee opnieuw met elkaar in debat, op het PJO-verkiezingsdebat, wat om 19.30 plaats zal vinden in het Best Western City Hotel aan de Lange Mare. Hierbij zijn onder andere ook Sander van Diepen (D66), Ashley North (GroenLinks) en Quintus Backhuys (LP) aanwezig.

Audiofragment: Rondom de Raad van 26 februari, met daarin Martijn Otten (PvdA), Julius Terpstra (CDA) en Walter van Peijpe (GroenLinks)

Verder zat ook GroenLinks-raadslid Walter van Peijpe in Rondom de Raad. Ondanks dat hij door zijn partij was voorgedragen om op de vierde plaats te staan op de lijst, eindigde hij op plaats acht. Hij laat het hier echter niet bij zitten gaat met de slogan ‘Leve de stad, stem Van Peijpe’ de komende weken zorgen dat hij genoeg voorkeursstemmen haalt om alsnog in de raad te komen. Hij adverteert onder meer met zijn stadsstrand, die hij aan wil leggen op het terrein waar vroeger de Van der Klaauwtoren stond. Om een eigen zetel te halen moet Van Peijpe, bij een normale opkomst, zo’n 350 stemmen halen.

Advertentie

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×