In de wandelgangen van het stadhuis gaat het hardnekkige gerucht dat Sabine Verschoor de derde wethouderskandidaat is van D66. Als de partij twee wethouders gaat leveren zou het van de portefeuilles afhangen of De Wit of Verschoor de post gaat vervullen. Fractievoorzitter Robert Strijk wil er alleen maar over zeggen dat hij er niks over gaat zeggen. (Foto: Chris de Waard).

Gemeenteraadsfracties kiezen fractievoorzitters

De 12-koppige D66-fractie wordt vanaf deze week geleid door Robert Strijk. Bij de SP gaat Julian van der Kraats de raadsfractie leiden. Hij volgt Antoine Theeuwen op die de raad verlaat. Bij de VVD blijft Paul Laudy fractievoorzitter en bij de PvdA volgt Gijs Holla de vertrekkende Henny Keereweer op.

De CDA-fractie krijgt oud-gemeentesecretaris Klaas de Vries als nieuwe voorzitter. Tot vorige week was dat Patrick Meijer, maar ook die stopt met het raadswerk. Bij GroenLinks was en blijft Pieter Kos de fractieleider. Dat geldt ook voor Mart Keuning bij de ChristenUnie en voor Dick de Vos bij de Partij voor de Dieren.

Voor de fractievoorzitters Strijk (D66), Laudy (VVD), Holla (PvdA) en Kos (GroenLinks) geldt dat ze ook wethouderskandidaat zijn voor hun partij. Ze verlaten dus de raad als hun partij gaat deelnemen aan het nieuwe college. Naar verluidt houdt D66 rekening met het leveren van maar liefst drie wethouders. Naast Strijk en De Wit zou dan ook scheidend raadslid Sabine Verschoor in de race voor het wethouderschap zijn.

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×