Vol vertrouwen gaat D66 Leiden vanaf morgen de gesprekken aan over het vormen van een nieuw college. Er wordt gesproken met een drietal andere partijen. VVD, CDA, SP, PvdA en GroenLinks zijn groot genoeg om in aanmerking te komen voor een plek aan de onderhandelingstafel. Welke het worden, maakt D66 vanavond bekend. (Foto: Chris de Waard).

Vanavond besluit over formatiegesprekken

De nieuwe fractie van D66 Leiden beslist vandaag met welke partijen er gesproken gaat worden over de vorming van een nieuwe coalitie. Gisteravond heeft de fractie zich over de gespreksverslagen gebogen die informateur Frank de Wit vorige week voerde met alle partijen. Vandaag is een dag van bezinning. D66-fractievoorzitter Robert Strijk: “We nemen pas vanavond een besluit, vandaag kan iedereen dan alle informatie even op zich laten inwerken”.

Nadat D66 vanavond de knoop heeft doorgehakt, worden de fractievoorzitters van de andere partijen ingelicht. Daarna wordt openbaar gemaakt welke partijen inhoudelijk gaan praten over een nieuwe collegeprogramma. Strijk: “Een dagje extra kan nodig zijn voor een keuze die vier jaar geldt”.

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×