College Katwijk wil meebetalen aan langere schaatsbaan

11

Als de gemeenteraad er mee instemt, draagt Katwijk 388.000 euro bij aan de realisatie van een 333-meter schaatsbaan in Leiden. Dat heeft het college van burgemeester en wethouder van Katwijk vandaag besloten. Op 4 oktober buigt de gemeenteraad zich over het voorstel, twee weken later moet het besluit genomen worden.

De gemeente Leiden bouwt en betaalt een nieuwe ijshal op Sportpark de Vliet. Daarin komt in elk geval een ijsbaan van 250 meter. Als de regiogemeenten en de verenigingen gezamenlijk voldoende extra middelen bijdragen, wordt de schaatsbaan verlengd tot 333 meter. In totaal is daarvoor 3,2 miljoen euro extra nodig. Op basis van het inwoneraantal betekent dat voor Katwijk een bedrag van 388.000 euro.

Sportwethouder Adger van Helden hoopt voor die bijdrage op voldoende steun in de Katwijkse gemeenteraad. “Met deze bijdrage kunnen de Katwijkse schaatsers gebruik gaan  maken van een nieuwe en moderne ijshal die voldoet aan aan alle wensen. Als gemeente stimuleren we sport en bewegen en willen daarom een bijdrage leveren, zodat onze schaatsers hun sport dichtbij en op een goede manier kunnen beoefenen. Dit is een voorziening die we als gemeente Katwijk nooit zelf kunnen realiseren, maar juist als regio wel.”

 

Delen

11 reacties

  • Een Leids burger op

   Een lange neus van 250 meter is ook wel lang genoeg hoor. 🙂
   Het zal ze bovendien niet veel helpen als de andere regiogemeenten niet of onvoldoende willen bijbetalen.

   • Ik wil een KNWU-waardige indoor wielerbaan van op z’n minst 200 meter! Plus een UCI mountainbikeparcours. En daar moet de hele regio aan meebetalen.

 1. Kunnen de schaatsers van de weigergemeentes hun politici niet uitleggen hoe fantastisch het om niet alleen bochten maar ook langer rechtdoor te kunnnen rijden?

 2. Katwijk kijkt inderdaad verder dan die 250 meter. Op een 333 meter baan kunnen officiële wedstrijden gereden worden, wat dan weer goed is voor de regionale inkomsten. Denk aan het publiek dat op de wedstrijden afkomt en in de regio geld gaat uitgeven.

 3. Hopelijk is de Katwijkse gemeenteraad verstandiger dan het college van B&W. Die bijna vier ton kan beter besteed worden aan Katwijkse sportvoorzieningen.
  Dus niet doen, beste Katwijkers. Laat die dwazen in Leiden maar zelfgefinancierde rondjes rijden op hun dure ijsbaantje.

  • Frits ga zondag vergeving vragen in de kerk om deze zeer kwalijke opmerking die je hebt geplaatst

  • Dan hoop ik ook dat je op geen enkele manier gebruik maakt van wat dan ook in LEIDEN,DWAAS DIE JE BENT.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline