Voor Annemarie Koppenaal is lekker kletsen met vriendinnen, haar man of haar kinderen de ideale toevoeging aan een wandeling. (Foto: Gerry van Bakel).

Meesters on the Move: ‘Lucht happen en je hart luchten is een goede combinatie’

Het leven in tijden van corona heeft de neiging zich op hele beperkte schaal af te spelen. Vanuit je bed naar de keukentafel waar je wat ontbijt en daarna direct de laptop openklapt. En als je geen vast schema meer hebt, schiet het sporten en bewegen er gauw bij in. Hoe pakt Leidens leukste fitgirl dat aan?

Lees alle artikelen terug in het ‘Meesters on the Move’ dossier van Sleutelstad

Greet Meesters wandelt drie keer per week een rondje Singelpark. Het liefst in de ochtend. Een goede remedie tegen rugpijn en muizenissen. “Ik vraag ook graag aan anderen hoe zij hiermee omgaan. Want ik weet wel wat, maar ook niet alles. Iemand bij wie ik altijd aan kan kloppen is Annemarie Koppenaal.”


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Leidens leukste fitgirl Greet Meesters en Annemarie Koppenaal over wandelen tijdens het kletsen.

Toen Annemarie in Leiden kwam wonen, ging ze op zoek naar een hardloopclub en dat werd de Leiden Road Runners Club. “Dat was min of meer toevallig. Zij namen als eerste de telefoon op. Ik heb jarenlang hardgelopen. En dat doe ik nog steeds, alleen wat minder fanatiek. Het gaat ook niet om prestaties wat mij betreft. Ik combineer het lopen en wandelen graag met kletsen. Dat is mijn tweede hobby.”

Linksaf
Je hart luchten en meteen wat frisse lucht happen, is het devies van Annemarie. En daar neemt ze haar gezin ook in mee. “Mijn twee jongsten zitten nog op de basisschool en die kinderen gaan ’s middags nog wel buitenspelen uit zichzelf. Maar op de middelbare school doen ze dat niet meer. Bij ons geldt: wie voor het avondeten nog niet buiten is geweest en dan telt de vuilniszakken wegbrengen niet mee, die moet even wandelen.”

Meestal laat Annemarie het niet zover komen en neemt ze haar kinderen al eerder bij de arm. “Laatst zei ik tegen mijn dochters: ‘we gaan nog even boodschappen doen, met een omweg. Kom, ga mee.’ Ze vroegen gelijk hoe ver die omweg was. Bij Utrecht linksaf antwoord ik dan.”

Naast haar kinderen, wandelt Annemarie ook geregeld met haar man of gaat ze met een vriendin op stap. Dat vindt Leidens leukste fitgirl ook een goede tip. “Zo blijf je aan de wandel of aan het hardlopen en spreek je elkaar meteen ook.”

Heb je ook een goede tip voor Meesters on the Move? Wat is jouw geheime wapen om fit van hoofd, hart en lijf te blijven? Laat het ons weten, mail naar redactie@sleutelstad.nl.

Leiden Maatschappij Sport Meesters on the Move


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×