Dietist Charlotte Leest raadt Leidens leukste fitgirl Greet Meesters aan de eetmeter-app te gebruiken. (Foto: Gerry van Bakel).

Meesters on the Move: 'De eetmeter-app geeft houvast bij gezonde leefstijl'

De temperatuur is er nog niet naar, maar in mei kan dat razendsnel omslaan en dan is het ineens kortebroekenweer. Vaak aanleiding om op dieet te gaan. Leidens leukste fitgirl Greet Meesters is niet zo van het lijnen, maar wil wel gezond van hoofd, hart en lijf blijven in tijden van corona. Goede voeding hoort daarbij en dan is een handig hulpmiddel nooit weg.

Lees alle artikelen terug in het ‘Meesters on the Move’ dossier van Sleutelstad

Greet Meesters wil deze zomervakantie een meerdaagse wandeltocht gaan maken en daarvoor wil ze superfit zijn. Ze loopt al een paar keer week een rondje Singelpark om de beenspieren te trainen. Maar ze wil ook nog wat kilo’s kwijt, omdat ze ook bagage mee moet nemen op haar rug. Hoe doe je dat? Diëtist Charlotte Leest heeft daar een goede tip voor: de eetmeter-app van het Voedingscentrum.


Een reportage van Gerry van Bakel met Leidens leukste fitgirl Greet Meesters over de eetmeter-app die dietist Charlotte Leest graag inzet bij een gezonde leefstijl.

Leest vindt de eetmeter-app een handig hulpmiddel voor mensen die bewuster om willen gaan met wat ze eten. “De app, mijn eetmeter heet hij, laat zien wat je allemaal moet eten op een dag om genoeg voedingsstoffen binnen te krijgen en of je dat dan ook haalt. Het geeft vooral heel veel inzicht in je eigen eetpatroon. Zo’n app geeft houvast bij een gezonde leefstijl.”

Noten
Op de eetmeter-app vul je de gedurende de dag in wat je eet en hoeveel je eet. “Als je dat zoals Greet Meeters een paar weken doet, weet je waar je op moet gaan letten”, zegt Leest. “Ik wil op mijn voeding gaan letten”, zegt Meesters, “om te zien of ik een verandering kan doormaken. Andere dingen eten bijvoorbeeld, zoals volkoren pasta en rijst en een handje noten in plaats van een bakje chips.”

Op de eetmeter-app van het Voedingscentrum staan allerlei producten al ingevoerd die je zo bij de supermarkt koopt, maar je kunt ook je eigen favoriete maaltijden invoeren en opslaan. “Ik merkte dat ik best weinig eiwitten binnenkrijg op een dag”, zegt Meesters, “en ik leer mijn zwakke momenten kennen. Zo aan het eind van de middag moet ik oppassen dat ik niet heel veel tussendoortjes ga eten.”

Boodschappen
Meesters heeft ook geleerd dat het handiger is als ze zelf boodschappen doet. “Ik koop nu meer volkoren producten en bijvoorbeeld rauwe noten. Het gaat best goed, maar ik moet nog wel even doorzetten. Meer geduld hebben.” Maar die wandelvakantie lonkt in de verte en geeft motivatie. “Het komt goed. Kleine stapje.”

Dit is aflevering 20 in de serie Meesters on the Move. Heb je ook een goede tip voor Meesters on the Move? Wat is jouw geheime wapen om fit van hoofd, hart en lijf te blijven? Laat het ons weten, mail naar redactie@sleutelstad.nl.

 

 

 

 

Leiden Maatschappij Sport Meesters on the Move


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×